Radost, sreća, intelekt i energija / Novo doba i Matrijaršija

Od 15. 2. do 25. 2. 2018. > Koče Popovića 9

kf-ND-MT

U četvrtak, 15. februara 2018. godine sa početkom u 19 časova, u galeriji Pro3or biće otvorena izložba prodajnog karaktera pod nazivom Radost, sreća, intelekt i energija u organizaciji Kulturforum ODKR u kojoj učestvuju Novo Doba i Matrijaršija.
Autori koji će ovom prilikom izložiti svoje radove su: Miloš Petrović, Aleksandar Denić, Aleksandar Opačić, Radovan Popović, Danijel Savović, Bojan Đorđević – Omča, Denke, Goran Stojčetović, Bernharda Xilko, Joškin Šiljan, Igor Hofbauer, Anna Ehrlemark, Nina Bunjevac.
Postavka će trajati do 25. februara 2018. godine.
Radno vreme galerije Pro3or je od ponedeljka do petka 12–20h, subotom od 12-17h. Adresa: Koče Popovića broj 9.
NOVO DOBA FESTIVAL je festival posvećen stripu i srodnim umetničkim formama, a u prethodnih devet godina postao je deo karakterističe mreže kako festivala, tako i radionica i nezavisnih kulturnih centara koji deluju na sličnim poljima, okupljajući predstavnike domaće ali i inostrane andergraund scene. Paralelno, mreža malih izdavača, festivala i autora iz regiona a i šire pod nazivom Fijuk teži povezivanju i jačanju već postojećih veza, kao i predstavljanju rada organizacija i pojedinaca iz oblasti stripa, umetnosti i muzike. Sa sedištem u Zemunu, njena vrata su otvorena brojnim pripadnicima andergraund kulture, kojima je omogućeno da tamo rade na vlastitim kao i na zajedničkim projektima.
Otkad je nastala 2014. godine autonomni kulturni centar Matrijaršija okuplja autore neinstitucionalizovane i nesvrstane umetnosti u svojevrsnu defragmentisanu mrežu koja na sebi svojstven način generiše specifične vizuelne i muzičke prakse kroz nadasve nesvakidašnju komunikaciju sa publikom. Iako Matrijaršija neretko odstupa od definicija kao što su struktura i forma ona obuhvata pomenuti festival Novo Doba kao i mrežu distribucije Fijuk. Poetički i žanrovski teško odredivo, stvaralaštvo Matrijaršije posvećeno je prepoznavanju kodova društvenih uloga i struktura ne bi li se omogućilo njihovo dalje rekombinovanje kao I raščlanjivanje u cilju jačanja nekonvencionalih vidova umetnosti i poimanja istih.
Muzička podrška: Super Banko
Zahvaljujemo na podršci: Dina Dizajn, Proto, KAŠ pivo.
Autor rada na vizualu: Denić Aleksandar