U mojim snovima živiš

Od 24. maja do 1. juna 2019. > Gavrila Principa 16

Autorke: Marija Radulović i Tina Radulović Danilović

Naziv izložbe govori o atmosferi koju želimo da dočaramo sa ciljem da na realan način pokaže kako su snovi za koje živimo ostvarivi. To što živi u našim snovima živi i u našim životima. Mi živimo naš san. Izložba predstavlja i povezanost blizanaca – kako fizičku, tako i mentalnu – neminovnost genetike, istovetnost kroz različitost prikaza u vidu forme i boje, istih potreba, želja, razmišljanja, volje, osećanja… Beskrajni, neponovljivi snovi o jednom životu, kroz dva života, koji vrlinu i vide u jedinstvenosti, s jedne strane u figuraciji (Tina Danilović), a sa druge strane u apstrakciji (Marija Radulović).

Bunt prema realnosti koja nas okružuje kao dosadna, jednolična, neposebna zbog ljudi kojima je smisao života da liče jedni na druge. Možda oni toga nisu svesni, ali umetnost je jedan način borbe za oslobađanje ličnih potencijala kao nepresušni izvor prirodne i samim tim kreativne energije.

Bliznaknje, (fizički) iste osobe,rade različite stvari nasuprot najrazličitijim ljudima koji rade iste. Svi liče jedni na druge, a nas dve mislimo da je to samo teško breme koje moramo celog života da nosimo. Misliti svojom glavom, po našem mišljenju, znači to da je nenormalno biti isti kao drugi ljudi, jer je najveći dar ovog života taj što je svaka osoba neponovljiva i jedinstvena. Treba se truditi ostati svoj u vremenu kada to nije nimalo lako. Za nas je to bitan podstrek za rad.