SEGMENTI

Od 12. do 21. Septembra 2019 > Otvaranje četvrtak 12. 9. U 19h > Gavrila Principa 16

segmenti-pozivnica-02

Izložba  “SEGMENTI” je prva samostalna izložba dizajnera i umetnika Nikole Krivokapića, koji će se predstaviti sa 20 radova, rađenih u tehnici vektorske grafike. Radovi ne obrađuju nijednu aktuelnu temu, već za cilj imaju prepuštanje posmatrača uživanju u harmoniji koju radovi imaju kao glavni motiv.

Posmatrajući životne procese kao delove jedne celine, stvoren je novi svet segmenata koji u konačnom prostoru imaju beskonačne mogućnosti. Odnos njihovih boja i nizova, njihova interakcija, daje nam doživljaj materije u svim oblicima. Konstruktivistički pristup je odraz otuđenja prirode, odnosno digitalizacija postojećeg.

Nikola Krivokapić, rodjen 1981. godine u Kraljevu. Završio osnovne studije industrijskog dizajna na fakultetu Beogradska politehnika. Poslednjih 12 godina radi u svetu marketinga, a trenutno je deo tima ORANGE studija. Zapažene rezultate beleži u oblasti industrijskog i konceptualnog dizajna. Izlagao na više grupnih izložbi i festivala umetnosti i dizajna u zemlji i inostranstvu, a izdvaja se učešće na  Mikser festivalu u okviru regionalne platforme “young balkan designers” nekoliko godina zaredom. Neprestano teži multidisiplinarnosti i ubacivanju dizajna u kontekst umetnosti i obrnuto.