NONOBJECT

Branko Lukić
9 – 15. jul 2007. > otvaranje u 19h

NonObject
Otvaranje izlozbe i svetska premijera projekta NONOBJECT autora Branka Lukica, nekada vodeceg dizajnera za Frogdesign i IDEO, a ovdasnjoj publici poznatog kao tvorca atraktivne ambalaze Voda Voda, bice odrzani u ponedeljak, 9. jula 2007. godine u 19h u galeriji O3ONE (Andricev venac 12). Predavanje o projektu NONOBJECT, o dizajnu uopste i o svojim iskustvima autor izlozbe ce odrzati u sredu, 11. jula u 18h. Na izlozbi ce biti predstavljen materijal (printovi i video radovi) koji ce se naci u stampanom i DVD izdanju o ostvarenjima i filozofiji dizajna Nonobject-a, a cije se publikovanje ocekuje ove jeseni u Americi. Izlozba ce biti otvorena do 15. jula.NONOBJECT dizajn filozofija predstavlja potpuno drugaciji pristup dizajnu i kreiranju proizvoda i potpuno nov dozivljaj upotrebnih objekata u buducnosti. To je ideja istrazivanja buducnosti iskustva potrosaca kroz dizajn i uvodjenja novog nacina razmisljanja.

Ovaj ekskluzivni projekat u O3one-u ce, uz pomoc desetak non-objekata (fotografije/printovi i video)  koji su nastali kroz ovaj pristup kreiranju i razmisljanju, predstaviti NONOBJECT Book. NONOBJECT  Book je knjiga koja ce kreirati novi zanr, „Design fiction“, koji nudi nov nacin razmisljanja o dizajnu i inovacijama, koji spaja prostor izmedju nas i objekata, nudi odgovore na pitanja sta je objekat, zasto zelimo ono sto zelimo, zasto je funkcionalnost definisana na tako uzak nacin, i ima nameru da oslobodi mastu od ogranicenja potreba, ekonomicnosti, tehnologije, pragmaticnosti…

Po svom karakteru, po tome kako je zamisljena, vizuelno i konceptualno izradjena, ova knjiga potpuno je razlicita od svega sto danas postoji i bez ravnopravne konkurencije. Namenjena je dizajnerima, arhitektama i svim ljudima koji su ukljuceni u kreativno stvaralastvo, a imajuci u vidu da je poslednjih godina vidljiv rapidan rast ove publike, NONOBJECT Book ima potencijal da pridobije siroki auditorijum.

NONOBJECT ce biti predstavljen na CONNECTING’07 World Design Congress  (Connecting07.org), koji ce se odrzati u oktobru 2007. godine u San Francisku.

Branko Lukic je osnivac projekta NONOBJECT, a u svojoj prethodnoj karijeri bio je vodeci industrijski dizajner u 2 najveca dizajn studija FROGDESIGN i IDEO, gde je vodio projekte za klijente kao sto su: Nike, Adidas, Samsung, Intel, Motorola, SAP, HP, Pepsi, Starbucks, Ford, Steelcase, Details, Herman Miller, Nestle, kao i za jos mnoge druge internacionalne kompanije.

Razvio je mnoge patente i osvojio brojne nacionalne i internacionalne nagrade u polju dizajna i brendinga, kao sto su: Business Week IDEA Gold Award, Graphis Design Annual Award, International Design magazine Awards, red dot Awards, Good Design Award i druge.

Od 2006. godine radi na projektu NONOBJECT koji je fokusiran na nova i iznenadjujuca iskustva i proizvode kada je dizajn u pitanju: od kompjutera, elektronskih proizvoda, ambalaze, sportske opreme, namestaja, dizajna enterijera do brendiranja i web dozivljaja.

Tim NONOBJECT-a je kreirao i dizajnom pomogao neke od najznacajnijih srpskih brendova  –  dizajn VODA-VODA, Next (sve boce), Gorki list, Vertikal Vodka (abNormal – prva boca na svetu bez grla), Or likere, V vodka, itd.

www.nonobject.com
www.nonobjectbook.com