TOP 40 – u rilnama života

Snežana Golubovic
25 - 30. jun 2007. > otvaranje u 19h

Top 40
Ima lepog u saznanju da muzika može biti neodvojivi deo nekih biografija. Snežana Golubovic priznaje da se price iz njenog života nalaze u rilnama odabranih ploca, ispricane su u necijim pesmama i nižu se u ritmu muzike. Dok se njoj ne dogode. Top 40  je autobiografska ispovest o 40 godina odrastanja i sazrevanja uz rock muziku i kulturu, u kojoj posebno mesto zauzimaju godine detinjstva i mladosti u Beogradu.A svaka dobra autobiografija je i prica o drugima.
Snežana Golubovic rodena je u godini u kojoj su The Rolling Stonsi osvojili svet sa „(I Can’t Get No) Satisfaction“. Odrasla je uz Beogradsku alternativnu scenu, slušala Ekatarinu Veliku, citala Danila Kiša, posecivala BITEF i FEST, studirala dramaturgiju, provodila leta u Dubrovniku, pisala o muzici i filmu i kreirala autorske emisije za radio i televiziju.

Od 1992. godine živi u Nemackoj. Kao slobodni umetnik / performer saradivala je, izmedu ostalih, sa Aleksandrom Brilom, Dirk Hauzerom, Endži Hizl, Saskijom Bodeke i Piterom Grinevejom.

Od 2004 godine clan je Nezavisne Performans Grupe (IPG – Independent Performance Group) koju je osnovala i vodi Marina Abramovic.

Svoj najnoviji rad, performans-instalaciju „LOVE STEPS“ upravo je premijerno prikazala ovoga juna u okviru IPG projekta „Erotic Body“ na Bijenalu u Veneciji.