JavaSvet

27. jula sa početkom u 20:30

Untitled-1

U O3ONE-u će se u sredu, 27. jula u 20:30 održati predstavljanje organizacije JavaSvet u okviru Beogradskog festivala novih komunikacija (B-link 2011) koji se već tradicionalno održava u galerijskom prostoru O3ONE-a, ove godine, šesti put za redom.

JavaSvet

JavaSvet je otvorena Java zajednica, za otvorene Java ljude. Nastanak i razvoj prati ideja o formiranju aktivne organizacije Java programera i firmi koje se bave Javom, radi efikasne razmene znanja, ideja i dragocenog iskustva. JavaSvet radi i na tome da okupi kvalitetna, moderna i pouzdana rešenja i projekte zasnovane na Java tehnologijama.

Lagano letnje okupljanje u O3ONE-u

Ovo okupljanje organizujemo u saradnji sa JavaSvetom, a povodom izlaska Java 7, nove verzije najpopularnije programerske platforme na svetu. Publika će moći da čuje zanimljiv pregled istorije Java platforme, kao i da se podseti samih početaka i ideja kojima je bio vođen nastanak ove tehnologije. Takođe će biti reči i o JavaSvet zajednici – misiji, istoriji, kao i planovima za budućnost. Razgovaraćemo i o novim mogućnostima koje donosi Java 7 platforma, a poslednji deo predstavljanja biće posvećen OSS inicijativama iz Srbije.

Linkovi:

Online prisustvo: