Zelena t(e)rasa

PUPA
24. jun - 2. jul 2011.> Otvaranje u 17h

1a

Radionica o krovnim vrtovima ima za cilj da pronađe odgovore na mnoga pitanja: da li treba razmatrati infrastrukturu kao pejzaž ili obrnuto, pejzaž kao infrastrukturu? Prestiž ili nužnost? Heroizam ili svakodnevnica? Istorija ili budućnost? Kompleksnost ili sterilnost? Instrument ili strateško rešenje? Da li su krovni vrtovi u Beogradu pitanje ili odgovor?

Radionica okuplja mlade pejzažne arhitekte koji žele da unaprede svoja znanja i veštine u projektovanju i održavanju krovnih vrtova. Program je osmišljen kao interaktivna učionica sa predavačima i radom na konkretnim primerima uz finalnu prezentaciju i izložbu. Teme kojima se radionica bavi su tehnologija izgradnje, materijali, principi dizajna, održavanje, izvođenje radova, efekti implementacije, učešće javnosti, strateško planiranje itd.

Podmladak Udruzenja Pejzažnih Arhitekata (PUPA) je studentsko udruženje koje je nastalo kao težnja Udruženja Pejzažnih Arhitekata Srbije (UPAS) ka stvaranju povoljnije, kvalitetnije i konkurentnije sredine za ovu profesiju u našoj zemlji.Cilj organizacije je da promoviše vrednosti pejzažne arhitekture kao struke kroz različite projekte, javne manifestacije, izložbe, salone, konkurse, edukativne tribine, instalacije u javnom prostoru. Teme kojima se bavimo su dizajn u javnom prostoru, ekološki inžinjering, održivi razvoj, prostorno planiranje, socijalno – kulturni aspekt pejzaža, poboljšanje ekoloških uslova života u urbanim sredinama, zaštita prirode i slike predela.