Projekat O3ONE osmišljen je u cilju promovisanja umetnosti i kulture u Beogradu, Srbiji i šire. Kroz rad projekta podržavamo umetničke delatnosti savremenih, domaćih i inostranih autora, kako mladih i perspektivnih, tako i već afirmisanih umetnika.

O3ONE nastoji da realizuje umetničke projekte koji se bave pre svega angažovanom umetnošću, ukazujući na probleme svakodnevnice koji se tiču većine, u cilju promene društva na bolje. Upravo iz te potrebe da menjamo sredinu na bolje, naročito mesto u kojem živimo, naš projekat i naša galerija nose naziv koji jasno asocira na bitan i neophodan sastav naše planete Zemlje. Smatramo da je izuzetno važno da se ljudi na svim meridijanima svakodnevno bave pitanjima iz oblasti ekologije i zaštite životne sredine na mikro nivou, kroz razgovor sa prijateljima i delovanjem u malim zajednicama; tako i na globalnom planu prikazivanjem gorućih problema široj javnosti kroz umetničke prakse, medije, društvenu angažovanost; jer ni jedna ljudska aktivnost na našoj planeti nije moguća bez ozona(O3) kojeg ima sve manje!

Verujemo da kao što planeta Zemlja ne može da opstane bez određene količine ozona, tako ni društvo ne može da egzistira bez određene doze umetnosti i kulture.

O3ONE projekat će nastojati da aktivnostima svojim sugrađanima, sunarodnicima i svim ljubiteljima umetnosti sa prebivalištem na planeti Zemlji ukazuje na značaj kulture , ali i održavanja zaštite životne sredine, jer odlazak na Mars još dugo neće biti pristupačan za mnoge Zemljane.

Vaš O3ONE tim